0297-769018

Welkom bij Slijterijhetfust.nl

Beni di Batasiolo Barolo Riserva DOCG

€ 34,96
Onze voordelen
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Breed assortiment
  • Gemiddelde levertijd van 2 werkdagen
  • Snelle, goede service met advies op maat

Productbeschrijving

Details

Beni di Batasiolo Barolo Riserva DOCG Niet ver van het truffelcentrum Alba (Piemonte) bevindt zich in het plaatsje La Morra het bedrijf Beni di Batasiolo. Kenners weten dat we hier te maken hebben met de grootste eigenaar van Barolo-wijngaarden. 'Beni' is een Piemontese aanduiding voor bezit, grond of wijngaard. Naast de 60 hectare Barolo bezit Batasiolo elders in de Piemonte nog eens 60 hectare wijngaard. Dit biedt het bedrijf de mogelijkheid om een compleet scala aan hoogwaardige Piemontese wijnen te produceren, variërend van klassiek rood (Barolo, Barbera, Dolcetto), tot delicaat wit (bijvoorbeeld Gavi en een prachtige houtgerijpte chardonnay) en de bekende sprankelende Moscato d'Asti. Piemonte is na Toscane de bekendste wijnstreek van Italië. Piemonte straalt als wijngebied een zekere stoerheid uit. Besneeuwde Alpentoppen vormen een fascinerend decor voor de hellingen van de Langhe en Monferrato, de twee bekendste wijnzones van Piemonte. Piemonte is ook bekend om zijn keuken: regionale specialiteiten, krachtige gerechten met veel variaties in groenten en sauzen, en natuurlijk met als grote culinaire troef de witte truffel. Barolo, ook wel 'koning der wijnen en wijn der koningen' genoemd en gemaakt van de nebbiolo-druif, is de bekendste wijn van batasiolo. Krachtig en robuust in zijn jeugd, maar na jaren gerijpt tot een complexe, sublieme wijn die zowel stevige schotels als verfijnde gerechten begeleidt. Maar Batasiolo is méér dan alleen Barolo. In de kelders rijpen ook kostelijke wijnen van andere druivenrassen: barbera, dolcetto, cortese, arneis, moscato, en ook chardonnay, die in de Piemonte een lange traditie heeft. Toch blijft Barolo de bekendste wijn van Batasiolo. Naast de uitstekende standaard-Barolo kent Batasiolo een gedifferentieerd cru-systeem met echte topwijnen. Traditioneel gemaakte, klassieke wijnen die geschikt zijn voor opleg. De bekendste Barolo-crus van Batasiolo zijn Cerequio, La Corda della Briccolina, Boscareto en Bofani. Batasiolo Barolo Riserva is een hoogwaardige en uiterst zorgvuldig gevinifieerde wijn van speciaal geselecteerde nebbiolo-druiven. Afkomstig uit wijngaarden in de plaatsen Barolo, Serralunga d'Alba, Monforte d'Alba en La Morra. Drie jaar gerijpt op hout, daarna 2 jaar op fles. Een klassieke Barolo (DOCG) van topniveau die alleen in de beste wijnjaren wordt gemaakt. Het plaatsje Barolo ligt ten zuidwesten van Alba, de truffelhoofdstad van de Piemonte. Proefnotitie Kleur: granaatrood overgaand in baksteenrood Geur: overweldigend en rijkgeschakeerd; nuances van gedroogd fruit, specerij, pruimen, kers, chocolade, vanille, leer; tevens licht floraal (viooltjes) Smaak: stevig, rijk en geconcentreerd; enorme lengte Wijn & Spijs Gebakken en gegrild rundvlees (klassiek is 'brasato al Barolo', afgemaakt met kruiden, boter of rundervet en uiteraard Barolo), lamsbout klassiek en gekruide lamskoteletjes, krachtige stoofschotels, hartige pasta's, wildgerechten met paddestoelen, sterke gerijpte kazen.

Extra informatie

Extra informatie

Wat voor rode wijn zoekt u? Krachtige, volle, kruidige rode wijnen
Land van herkomst Italië
Wijn Streek Piemonte
Druif Nebbiolo

Bezorgen & Betalen

Bezorgen: 

Als u ervoor kiest uw bestelling te laten bezorgen berekenen wij de verzendkosten aan de hand van het totaal gewicht van uw bestelling. Het starttarief is €6,95. Bij het verzenden van uw bestelling maken wij gebruik van DPD en PostNL.Om er zeker van te zijn dat uw bestelling goed aankomt gebruiken wij stevige dozen, deze verzenddozen zijn speciaal ontworpen voor het verzenden van flessen drank en garanderen een maximaal rendement.

Binnen Amsterdam (Zuid-Oost) verzorgen wij zelf de levering en daarom rekenen wij een vast tarief van €6,95, onafhankelijk van het gewicht van uw bestelling.

Betalen: 

iDeal: Dit is de belangrijkste online betaalmethode in Nederland. Met iDeal kunt u vertrouwd en veilig via uw eigen bank betalen. Na betalen krijgt u direct het overzicht op uw rekening te zien.
PayPal: Met Paypal is het mogelijk direct met uw eigen PayPal account te betalen. Via de PayPal methode is het ook mogelijk om met een creditcard te betalen, dit kan ook zonder dat u een PayPal account heeft.
MisterCash: MisterCash is de Belgische variant op iDeal en is dus bedoeld voor mensen die met een Belgische bankrekening willen betalen.