0297-769018

Welkom bij Slijterijhetfust.nl

Zenato Lugana di San Benedetto Bianco, Lugana

Zenato Lugana di San Benedetto Bianco, Lugana

€ 10,31
Onze voordelen
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Breed assortiment
  • Gemiddelde levertijd van 2 werkdagen
  • Snelle, goede service met advies op maat

Productbeschrijving

Details

Zenato Lugana di San Benedetto Bianco heeft een heldere, lichtgele kleur met naar groen neigende reflecties. Het unieke van de wijn kenmerkt zich al in de geur van deze Lugana. Verleidelijk en meeslepend, elegant en karaktervol. Wat smaak betreft: de wijn is zacht met heel aangename, frisse zuren. Niet strakdroog, maar eerder milddroog en volstrekt eerlijk en lekker crispy in de mond. De eigenlijke naam van dit Italiaanse druivenras is Trebbiano di Soave, maar in de streek rond het Gardameer gebruikt men de benaming Trebbiano Veronese of Trebbiano di Lugana, kortweg Lugana genoemd. Van dit inheemse druivenras kunnen, bij een correcte vinificatie, zeldzaam mooie, elegante en zachte wijnen worden gemaakt. Een van de meest vooraanstaande wijnhuizen in deze regio is Azienda Vitivinicola Zenato, gelegen in het plaatsje San Benedetto di Lugano, nabij het Gardameer. Dit bedrijf is vooral bekend om zijn voortreffelijke Valpolicella Classico Superiore en Amarone della Valpolicella Classico, maar ook van de Luganadruif weet dit bedrijf een unieke witte wijn te maken. Van de eigen wijngaard ‘San Benedetto’, gelegen op de heuvels tussen de plaatsjes Desenzano and Peschiera del Garda, is het oogstgoed afkomstig voor Zenato’s Lugana San Benedetto. De zorgvuldig geselecteerde, rijpe druiven worden na het persen in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten gefermenteerd, waarna een rijping van zes maanden volgt, eveneens op RVS, voordat de wijn in de markt wordt gezet.

Extra informatie

Extra informatie

Wat voor witte wijn zoekt u? Lichte, frisse witte wijnen
Land van herkomst Italië
Druif Verdicchio
Wijn Streek Lombardia

Bezorgen & Betalen

Bezorgen: 

Als u ervoor kiest uw bestelling te laten bezorgen berekenen wij de verzendkosten aan de hand van het totaal gewicht van uw bestelling. Het starttarief is €6,95. Bij het verzenden van uw bestelling maken wij gebruik van DPD en PostNL.Om er zeker van te zijn dat uw bestelling goed aankomt gebruiken wij stevige dozen, deze verzenddozen zijn speciaal ontworpen voor het verzenden van flessen drank en garanderen een maximaal rendement.

Binnen Amsterdam (Zuid-Oost) verzorgen wij zelf de levering en daarom rekenen wij een vast tarief van €6,95, onafhankelijk van het gewicht van uw bestelling.

Betalen: 

iDeal: Dit is de belangrijkste online betaalmethode in Nederland. Met iDeal kunt u vertrouwd en veilig via uw eigen bank betalen. Na betalen krijgt u direct het overzicht op uw rekening te zien.
PayPal: Met Paypal is het mogelijk direct met uw eigen PayPal account te betalen. Via de PayPal methode is het ook mogelijk om met een creditcard te betalen, dit kan ook zonder dat u een PayPal account heeft.
MisterCash: MisterCash is de Belgische variant op iDeal en is dus bedoeld voor mensen die met een Belgische bankrekening willen betalen.