0297-769018

Welkom bij Slijterijhetfust.nl

Wodka

Wodka
Wodka, wat Russisch is voor ''watertje'', is een heldere, kleurloze en nagenoeg geurloze sterkedrank die vermoedelijk oorspronkelijk afkomstig is uit westelijk Rusland of Polen.
Wodka wordt gedistilleerd tot maximaal 95%alcohol en verdund met water. Het alcoholpercentage ligt dan tussen de 35% en 50% .De drank wordt onder andere gestookt uit granen zoals tarwe, gerst, rogge of uit aardappels. Het graan wordt tot ontkiemen gebracht, waardoor het er uit het zetmeel vergistbare suiker ontstaat. Dit wordt met water tot een licht alcoholische vloeistof gegist, daarna wordt de vloeistof gedestilleerd. Vervolgens wordt het product opgeslagen in tanks met houtskool waardoor alle geuren en onzuiverheden worden geabsorbeerd. Hierna wordt het gefilterd. Wodka heeft geen rijpingsproces zoals de meeste andere gedestilleerde dranken, maar wordt na het productieproces gebotteld. 
Vele wodkamerken zoals Absolut, Grey Goose en Van Gogh brengen ook wodka's op de markt met de meest uiteenlopende smaken, van chocola tot zo'n beetje iedere fruitsoort. Daarnaast is het zogenoemde ''Bizongraswodka'', afkomstig uit Polen, een gewaardeerde soort wodka. Deze wodka, gedistilleerd uit rogge, wordt op smaak gebracht met een extract van veenreukgras (żubrówka) wat het de karakteristieke kleur en smaak geeft. 

 

Artikelen 1 tot 12 van 121 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 12 van 121 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5