0297-769018

Welkom bij Slijterijhetfust.nl

Hooghoudt Dubbele Korenwijn 1,00 Liter

€ 15,15
Onze voordelen
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Breed assortiment
  • Gemiddelde levertijd van 2 werkdagen
  • Snelle, goede service met advies op maat

Productbeschrijving

Details

De naam Korenwijn is ouder dan de naam Jenever. Het is een afkorting van Korenbrandewijn, welke naam op zijn beurt weer afgeleid is van brandewijn: het distillaat dat verkregen wordt door het branden (distilleren) van wijn. Voor korenwijn werd echter geen wijn gedistilleerd maar moutwijn. Moutwijn is een distillaat van maïs, rogge en gerst. Korenwijn dankt zijn karakter aan het belangrijkste ingrediënt van dit product dat dezelfde naam draagt. Dit halffabrikaat Korenwijn ontstaat door Moutwijn (zie Jenever) nog eens te distilleren; dit kan gebeuren onder toevoeging van extra kruiden. Na deze laatste distillatie wordt een product verkregen met een hoger alcoholgehalte (72%) waarvan de smaak wat neutraler is dan Moutwijn. Deze Korenwijn wordt een aantal jaren op eikenhouten vaten met een grootte van maximaal 700 liter gelagerd (minimum lagering is 1 jaar), waarna door de drankmeester een blend uit verschillende vaten wordt samengesteld. Korenwijn behoort minimaal uit 51 % moutwijn te bestaan en word meestal in authentieke stenen kruiken gebotteld. beoordeling van het genevercollege "Nimmer Zat" Een heldere borrel die bijna blank van kleur is. Hij is matig viskeus en behoorlijk zoet, wat vooral smaakte naar suiker en zoethout. Er werden jeneverbessen, zoethout, koriander en citrusfruit geproefd. Naast een sterke smaakassociatie met mout werd er gedacht aan port. Verder heeft hij wat fruitigs (perzik, mango, pruim, appel). De borrel komt zeer licht binnen en wordt na verloop van tijd niet zwaarder in de mond. Hij heeft een lange nasmaak heeft met een droog en bitter karakter.

Extra informatie

Extra informatie

Alcoholpercentage 38%

Bezorgen & Betalen

Bezorgen: 

Als u ervoor kiest uw bestelling te laten bezorgen berekenen wij de verzendkosten aan de hand van het totaal gewicht van uw bestelling. Het starttarief is €6,95. Bij het verzenden van uw bestelling maken wij gebruik van DPD en PostNL.Om er zeker van te zijn dat uw bestelling goed aankomt gebruiken wij stevige dozen, deze verzenddozen zijn speciaal ontworpen voor het verzenden van flessen drank en garanderen een maximaal rendement.

Binnen Amsterdam (Zuid-Oost) verzorgen wij zelf de levering en daarom rekenen wij een vast tarief van €6,95, onafhankelijk van het gewicht van uw bestelling.

Betalen: 

iDeal: Dit is de belangrijkste online betaalmethode in Nederland. Met iDeal kunt u vertrouwd en veilig via uw eigen bank betalen. Na betalen krijgt u direct het overzicht op uw rekening te zien.
PayPal: Met Paypal is het mogelijk direct met uw eigen PayPal account te betalen. Via de PayPal methode is het ook mogelijk om met een creditcard te betalen, dit kan ook zonder dat u een PayPal account heeft.
MisterCash: MisterCash is de Belgische variant op iDeal en is dus bedoeld voor mensen die met een Belgische bankrekening willen betalen.